Installatiemateriaal

Nieuwe woningbouwverdeler ontwikkeld na feedback van klanten

ABB’s nieuwe UK600 inbouwverdeler bespaart 10% op installatietijd en biedt twee keer zoveel bekabelingsruimte

ABB vervangt de populaire UK500-serie verdelers voor woningbouw en kleinzakelijke markt & utiliteit door de nieuwe en verbeterde UK600-serie.

De UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. De verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als de UK500-serie. Groothandels besparen daarmee op hun voorraad- en opslagkosten terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe serie biedt een ruime keuze aan deuren waardoor de verdeler naadloos opgaat in het interieur.

De nieuwe verdeler van ABB is leverbaar voor inbouwmontage in massieve of holle wanden en wordt standaard geleverd met metalen deur. Het ontwerp van de verdeler is het resultaat van uitgebreid marktonderzoek in meer dan tien verschillende landen. ABB heeft tevens een nieuwe, geautomatiseerde productielijn gebouwd waarmee ook aan maatwerkverzoeken voor klantconfiguraties kan worden voldaan.

"Voor de ontwikkeling van de UK600 is in verschillende landen een groot aantal installateurs en groothandels gevraagd naar hun eisen en wensen. De UK600 combineert die feedback met onze jarenlange ervaring. Het resultaat is een verdeler die zich onderscheidt door gebruiksgemak en meerdere oplossingen biedt voor consumentenunits, media- en combi-behuizingen", aldus Kai Kilgus, Global Product Manager van ABB’s Verdelers. "Volgens ons is de UK600-serie de beste oplossing met tal van design- en creatieve mogelijkheden.”
De UK600 verdeler kan worden geleverd met verschillende deuren en in uiteenlopende designs zodat onzichtbaar kan worden aangesloten op het woninginterieur. De mediabehuizingen worden verticaal geïnstalleerd en bieden ruimte voor de meest recente mediatechnologie. Het ruimtebeslag is bescheiden zodat de behuizing zich ook leent voor kleinere appartementen.

"Bij ABB richten we ons op het leveren van betrouwbare eersteklas producten en oplossingen voor het veilig en efficiënt verdelen van elektriciteit in woningen en bedrijven. Inspelend op de verdere digitalisering en toenemende individualisering bieden we nu UK600-verdelers die op maat kunnen worden samengesteld en uitgebreid. De verdelers onderscheiden zich door een hoogwaardig ontwerp en bieden een kwaliteitsoplossing voor woningen en bedrijven."
De nieuwe verdeler biedt verschillende functionaliteiten, waaronder 'click-in' montage, een innovatief kabelgeleidingsysteem en drievoudige stopcontacten die tot 120 graden draaibaar zijn. De serie omvat een standaardverdeler voor max. 63A en één tot vijf rijen, een nieuw ontworpen multimediaoplossing met twee tot vijf rijen en een innovatieve combibehuizing die beide samenbrengt. De verschillende mogelijkheden van de UK600-serie zijn bedoeld voor een slimmere en verbeterde installatie als opstap naar slimmere gebouwen.

 

ABB

ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) is een wereldwijde technologische marktleider op het gebied van elektrotechnische producten, robotica, aandrijvingen, industriële automatisering en energiedistributie met klanten in de energiesector, de industrie en op het gebied van transport en infrastructuur. Gebaseerd op een traditie van meer dan 130 jaar innovatie bouwt ABB aan de toekomst van de industriële digitalisering. ABB is de drijvende kracht achter de energietransitie en de vierde industriële revolutie. Als titelpartner van de Formule E, de volledig elektrische raceklasse van de FIA, verlegt ABB de grenzen van elektrische mobiliteit ter bevordering van een duurzame toekomst. Het ABB concern is actief in meer dan 100 landen en heeft ongeveer 147.000 medewerkers. www.abb.com

Meer artikelen van ABB b.v. :

Smart Room besturingssysteem


Onder de naam Busch-free@home flex biedt Busch-Jaeger een Smart Room-besturing die ontwikkeld is met het oog op een hoog installatie- en gebruikersgemak.

Eenfase voeding


De voeding CP-S.1 24/40.0 van ABB heeft een rendement van maximaal 94%. Omgerekend levert dit gedurende de gemiddelde levensduur van tien jaar een CO2 besparing op van 1,4 ton op in vergelijking met voedingen met een rendement van 92%.

Verdeelkast


Met de kastenserie TwinLine-X, breidt ABB Striebel&John het TwinLine N 55-systeem voor verdelers uit met staande kasten. Deze nieuwe kasten zijn beschikbaar in geaarde en dubbelgeïsoleerde uitvoeringen waarmee een grotere installatieflexibiliteit is bereikt.

VanLien/ABB Noodverlichting wijst de weg


Test je kennis & win een slipcursus!

Snelladers voor elektrische Amsterdamse ferry’s


GVB Amsterdam vervangt haar diesel aangedreven veerponten op drie drukke Noordeekanaalroutes door elektrisch aangedreven varianten. De ferry’s varen 24 uur per dag en zetten jaarlijks meer dan 350.000 auto’s over. In augustus 2021 is de eerste schone veerpont in gebruik genomen; rond 2023 zal de volledige vloot zijn vervangen.

Uw partner in elke fase


Samen met u legt VanLien/ABB Noodverlichting de basis voor een veilig gebouw. Om welke bouwfase van een project het ook gaat, onze experts adviseren u op elk moment.

Kent u ze al?


ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Busch-flexTronics – Intelligente bewegingsdetectie zonder te boren


Een simpele lichtschakelaar in bijvoorbeeld een hal of trappenhal transformeren tot een slimme bewegingsmelder? En dat zonder te boren of kabels te trekken? Het kan met Busch-flexTronics van Busch-Jaeger. Het geheim zit hem in de inbouwsokkel, want bij dit systeem bepaalt niet de sokkel, maar juist de vóórkant de functionaliteit. Perfect daarmee te combineren met de nieuwe Busch-Wächter® 180 flex-

Zekeringlastscheider InLine II


De InLine II zekeringlastscheider van ABB is sinds kort ook beschikbaar met de ITS2 monitoring-unit. Deze unit is eenvoudig te installeren en voorziet de gebruiker in cloud-connectiviteit met ABB Ability Energy and Asset Manager.

Vooral de 30’ers van ABB zijn wel héél flexibel


Installatiekast HAD3030 is ontworpen om gebruikers te voorzien van een goed en veilig product én om installateurs absolute flexibiliteit, installatiegemak en betrouwbaarheid te bieden. Het groepenkastsysteem bevat een groot aantal slimme features.

De nieuwe generatie dubbele wandcontactdozen van Busch-Jaeger


Busch-Jaeger komt met een compleet nieuwe serie dubbele wandcontactdozen die het werk van de installateur makkelijker maken. In het volledig nieuwe design komen installatiegemak, veiligheid en esthetica samen. De wandcontactdozen zijn platter dan voorheen, helemaal gerestyled en hebben aanzienlijk meer bedradingsruimte.

Kent u ze al? kabel- en lasdozen gemaakt van gerecycled kunststof?


ABB’s kabel- en lasdozenassortiment is vanaf nu verkrijgbaar in gerecycled materiaal; plastic dat wij allemaal gewoon in ons dagelijks leven inzamelen. Producten met dezelfde kwaliteit en eigenschappen als hun conventionele voorgangers, maar duurzamer geproduceerd. Zo besparen we 75% CO2. U helpt toch ook mee?

Voorkom brandgevaar door een onveilige aansluiting van zonnepanelen


De vraag naar zonnepanelen groeit fors. Dat biedt kansen, maar brengt tegelijkertijd bedreigingen met zich mee. Zo neemt het aantal onveilige aansluitingen op de meterkast toe. ABB laat zien hoe dat te voorkomen.

Draadloos beveiligingssysteem


Busch-Jaeger breidt haar intelligente huisautomatiseringssysteem uit met Busch-secure@home, een beveiligingssysteem dat beschermt tegen inbrekers en bronnen van gevaar zoals vuur en water.

hoofdafbeelding

Elektrische installatie met ComfortLine verdeelkasten


De vraag naar slimme en ‘connected’ building automation oplossingen neemt in rap tempo toe. De mogelijkheden op het gebied van communicatie- en media-apparaten in de thuis- en werkomgeving zijn legio, en woningen, commerciële gebouwen en industriële panden zijn steeds meer met elkaar verbonden. Hierdoor worden elektrische installaties ingewikkelder en bovendien moet de installatie klaar zijn voor

Netwerkanalyser met Bluetooth


De nieuwe M4M-serie van ABB omvat diverse netwerkanalysers met Bluetooth waarmee energie assets zijn te monitoren.

ABB brengt UPS-systeem voor desktop- en kleinschalige IT-toepassingen


De PowerValue 11LI serie biedt eersteklas beveiliging en automatische spanningscorrectie voor toepassingen met geringer stroomverbruik.

Nieuwe woningbouwverdeler ontwikkeld na feedback van klanten


ABB vervangt de populaire UK500-serie verdelers voor woningbouw en kleinzakelijke markt & utiliteit door de nieuwe en verbeterde UK600-serie.

Inbouwverdeler met twee keer zoveel bekabelingsruimte


De inbouwverdeler UK600 biedt ruimte voor een grote variëteit aan installaties waaronder media- en combibehuizingen. De verdeler biedt twee keer zoveel bekabelingscapaciteit als de UK500-serie. Groothandels besparen daarmee op hun voorraad- en opslagkosten terwijl installateurs en paneelbouwers tot 10 procent besparen op de montagetijd. De nieuwe serie biedt een ruime keuze aan deuren waardoor de


Test de elektrische veiligheid van PV-installaties →

Deze 3 pagina's vind je misschien ook wel interessant: