Laatste nieuws

featured Image
Industriële componenten

Miniatuurbenaderingsschakelaars

De serie miniatuur naderingsschakelaars uit de IMM-serie van Sick is uitgebreid met een aantal nieuwe varianten. De schakelaars waren al geschikt voor toepassingen met een beperkte installatieruimte maar zijn nu ook beschikbaar met een ultrakorte behuizing van 12 mm.

featured Image
Industriële componenten

Output relais

Speciaal voor het schakelen van inductieve lasten biedt Vierpool output relais van Delcon. Deze componenten zijn speciaal ontwikkeld voor het schakelen van inductieve lasten tot 3A zonder dat er rekening moet worden gehouden met derating.

Al ons nieuws op een rij

Snelle groei Unica in 2021


Technisch dienstverlener Unica heeft de cijfers over 2021 gepubliceerd. De bedrijfsomzet groeide met 23 procent van 539 miljoen euro in 2020 tot 663 miljoen euro in 2021. Het operationele resultaat verbeterde met 37 procent, van 41,2 miljoen euro in 2020 naar 56,4 miljoen euro in 2021.

Oorlog raakt ook technieksector


Een Quick Scan van Techniek Nederland toont de gevolgen aan van de oorlog in Oekraïne voor de technieksector. Hogere prijzen en vertraagde leveringen, maar ook meer verduurzaming zijn enkele van de uitvloeisels die Techniek Nederland constateert.

Nieuwe ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ vol praktische tips


De gratis te raadplegen ‘Handreiking energieopslag en netinpassing’ staat vol praktische tips rond dat thema. De Handreiking is vanaf nu beschikbaar via ISSO Open, en daarnaast wordt het een bijlage bij het – binnenkort beschikbare - vernieuwde Handboek Zonne-energie.

KNX Internationale marktstudie


KNX blijft verreweg de meest populaire technische standaard voor huis- en gebouwautomatisering in vergelijking met andere communicatieprotocollen. Dat is het hoofdresultaat van een branche-enquête, uitgevoerd door het vakblad Hiddenwires.